ART EXTREM

PROJECTE 202 MARKUS D.: «NEXT FUTUR»

SINOPSIS
Aquest dissabte 17 d’Octubre vàrem poder fer realitat un nou repte de MARKUS D., batre el record mundial de la pintura artística feta a més alçada.

Com ja sabeu aquest personatge encarnat per el gran artista Marc Armengol dedica tots els seus actes a algun tipus de denuncia social o acció solidària i en aquesta ocasió ha estat la contribució en la lluita contra el covid en dues vessants molt importants: donar un missatge optimista i d’esperança i la aportació de la seva obra “Next Futur” a la propera edició de “La Marató” de TV3 per recaptar fons per la investigació d’aquesta malaltia.

Dmarkusproduccions ha fet realitat aquest projecte gracies a la consolidació d’un grup de treball d’alta qualitat professional contrastada (tots ells podrien ser objecte d’un capítol del reportatge per al seu bagatge individual) i el suport econòmic de pimes i titulars de petits negocis, fet que il·lustre perfectament el tarannà i realitat social del nostre país que mereix ser molt especialment reivindicada i remarcada, ara més que mai.

Del resultat d’aquest projecte en sortirà en les properes el documental VERTIG que reflectirà més enllà de la bellesa de les imatges aquesta realitat de com es forja un modest projecte en mitjans fent-lo immens per el voluntarietat d’un sensacional grup de treball i encara més grans persones.

Aquest repte serà proposat per a ser reconegut com a Record Guinness gracies a l’apadrinament de l’acte per part del periodista Vador Lladó i el pilot Nicolas Schwartz. Un nou record al compte de Markus D. i un graó més en la trajectòria de l’artista Marc Armengol amb nous projectes artístics en l’horitzó. La cultura també ha d’anar endavant.

Us adjunto unes quantes imatges i la transcripció d’una de les entrevistes que s’editarà per el reportatge VERTIG

Qualsevol informació, material que tingueu de menester ens el podeu sol·licitar i comptar-hi si esta al nostre abast, es clar.

Agraïts per la vostra atenció i interès, personal i col·lectivament.

Un orgull,

Jordi Pascal Arquimbau
Dmarkusproduccions

 

Transcripció
Vaig començar a pintar als 4 anys. I històricament a la meva trajectòria sempre he buscat nous medis, mitjans, motius i llocs on pintar. A la meva galeria hi han quadres on s’han creat i dissenyat d’una manera convencional, ja sigui al meu estudi, fent retrats en directe… etc. Però, mai he deixat de buscar obres que suposen un repte mes enllà del dibuix en si. Aquesta galeria de quadres que he creat en condicions no tant corrents son les que he anomenat pintures d’art extrem. Hem vaig iniciar a l’art extrem l’any 2003.
Aquesta vegada, em vaig proposar pintar un quadre penjat d’un globus aerostàtic que volés entre 1500 i 2200 metres d’alçada. L’alçada es important ja que l’objectiu es batre un record mundial al ser el quadre pintat des d’un globus a més alçada.
Personalment, considero que sempre s’han de buscar reptes que ens il·lusionin i ens treguin de la nostre zona de confort. Quan buscava un nou repte en globus vaig veure vídeos de com uns esportistes amants de l’esport extrem col·locaven una corda entre dos globus aerostàtics. El seu repte, era passar caminat sobre una corda d’un costat a un altre. Cap dels esportistes ho va aconseguir però l’important es intentar-ho i tindre clar que el major fracàs arriba quan no ho intentes no quan ho intentes i no surt com esperaves. L’instint de superació en aquests reptes es enorme i es enorme també la recompensa. A més a més, el més bonic d’aquests reptes es que sents que no estàs sol i que hi ha molta gent professional que de manera desinteressada col·laboren, s’il·lusionen i aporten el millor de si per aconseguir l’objectiu.
A més a més, aquesta vegada estem molt il·lusionats ja que amb aquest acte aconseguirem un be comú. Volem aportar el nostre granet de sorra d’aquesta manera tan particular a la Marató de TV3, que aquest any destina els esforços de tots els seus col·laboradors per a la cerca i investigació contra la covid-19.

– D’on surt la idea d’aquest repte d’art extrem? Que t’uneix amb Balloning?
Els reptes d’art extrem que em proposo son molt particulars i diferents entre si. Aquesta vegada a més, volia que fos únic ja que, mes enllà del quadre tenia molt present la importància de col·laborar en un acte tant solidari que ens afecta a tots. Es per això que com que volia que fos un fet tant únic que vaig decidir que aquest quadre d’art extrem es realitzaria al cel. Fins ara, havia realitzat art extrem per terra i mar i em faltava el medi aeri.
Ballooning es va prendre amb molta seriositat el projecte i va col·laborar des del principi per a que es pogués dur a terme. Aportant la seva experiència i entusiasme per la causa solidaria. A més a més, compartim molts valors i empenta per emprendre nous reptes.
Nicolás es una persona molt tranquil·la i a la vegada competitiva. Aspectes que, afavorien molt aquest repte. Aporta la tranquil·litat que es necessita ja que un necessita i a la vegada només fa falta veure la seva trajectòria per veure que es un gran pilot amb molts centenars d’hores en vols i es considerat el Piloto Nº1 segons el «ranking» nacional i el nº 4 dins del TOP-10 mundial.

– Parlem d’inspiració. Que t’inspira? Hi ha alguna cosa que uneixin els motius del quadre amb el lloc on els pintes?
Sempre hi han motius que et connecten i t’inspiren. En el meu cas, sempre es el temps present, la realitat. Sempre busco commemorar un moment, una situació… I quan hi ha alguna cosa que et commou busco representar-la.
En aquest cas, un globus aerostàtic m’aporta un nou punt de vista. El covid ha afectat a tot el mon però en aquest cas busco aportar el meu granet de sorra a La Marató de TV3 i es per això que la meva inspiració es aquesta vista aèria. Volo sobre tot el que sota meu esta afectat per la covid. Les persones, l’economia…Per mi es pintar envoltat de la gent i paisatge de Catalunya als quals els entrego aquest quadre esperant que serveixi d’ajuda per afrontar aquest moment.
D’altra banda, durant mesos ens hem hagut de quedar tancats a casa. No hem tingut cap tipus de llibertat i jo tenia la sensació constant de que les parets de casa se’m queien a sobre. Necessitava espai, sortir, ser lliure… I ara al globus trobo totes dues coses. Es una finestra al món. He passat de veure l’edifici de davant de casa a tindre un paisatge infinit davant meu. Però a la vegada, el meu espai al globus es limitat i em trobo allunyat de tot i es una situació que em recorda molt a l’aïllament social del confiament es.

– Com has viscut el covid. (amics, familiars que han viscut per situacions complicades durant la covid). Parlem del quadre (colors, dibuix…). Estil propi.
La covid es un tema i preocupació que està en boca de tots. En aquest quadre vull aportar un punt de vista positiu. Diuen que aquesta es la nostre nova realitat però estic convençut que encara que ara hem de fer un gran esforç per canviar i adaptar-nos podrem tornar a la realitat que teníem abans, sense distanciament social, sense restriccions…
En aquest quadre he volgut pintar un casteller sembla típic però amb aquest quadre pretenc representar algunes idees que crec que un casteller les engloba i explica perfectament. La primera, a causa de la covid la cultura s’ha vist molt afectada. Ens trobem en un moment complicat i incert i es per això que ara més que mai, es moment per defensar-la i no deixar-la de banda. La cultura es la nostre essència. D’altra banda, per mi representa ajuda i esforç col·lectiu per aconseguir un objectiu. I l’objectiu es clar, col·laborar amb l’ investigació de la covid per poder acabar amb ella.

– Missatge d’ànim per a col·laborar a la Marató de TV3
Tots formem part de la societat. Aquesta vegada ens ha tocat a tots i es més senzill emfatitzar i posar-nos al lloc dels altres quan podem posar cara a la malaltia. Ara més que mai sento que tinc els peus a terra i que la col·laboració de cadascun de nosaltres ajudarà en aquesta situació tant emergent. Fem pinya, pugem amunt i aconseguim que la enxaneta toqui l’horitzó.
Jo col·laboro amb La Marató de TV3… i tu?

Tributo Leo Messi – Homenaje a víctimas COVID-19 y Cáncer

Una situación socialmente muy complicada, un tributo merecido por el 33 aniversario de un gran talento, Leo Messi, pero muy especialmente por sus grandes valores humanos mostrados continuamente por su actitud y complicidad. Un nuevo reto para Markus D y su equipo Dmarkusproduccions.

El objetivo no era hacer un cuadro más, el objetivo era hacer un reconocimiento público a la lucha, al sufrimiento, al trabajo y al esfuerzo solidario por medio de una felicitación para un día especial de un gran estandarte como es Leo Messi.

No fue nada fácil satisfacer la genialidad de un artista como Markus D pero solo se podía crear un excelente equipo profesional para conseguirlo. Así se hizo y Claudia Pascal junto a dos excelentes profesionales de la aventura y la escalada, Juanjo Medina y David Claudio, aceptaron el reto con sus innumerables riesgos para conseguir un resultado extraordinario para este nueva obra de Art-Extrem.

El excelente reportaje lo acredita con unas bellísimas e impactantes imágenes.

Flanqueadas y superadas todas las expectativas fijadas previamente para este nuevo proyecto.

Un equipo sensacional!

Buceando con DAVID BISBAL

Y SU NUEVO ALBUM «HIJOS DEL MAR»

Markus, esta vez se sumergirá en el fondo de las aguas de las «Illes Formigues», para pintar al cantante internacional David Bisbal que está a punto de empezar su nueva gira «Hijos del Mar».

Nos acompañará el equipo de los 40 principales y el club de Fans de David Bisbal , apoyados en todo momento por los profesionales de la marca de buceo Aqualung y el equipo del centro de buceo H2O, dirigido por Mario Bofill

La acción artística será grabada en formato profesional por Alex del Olmo.

Alvaró Bultó Alvaró Bultó

Homenaje a Álvaro Bultó

Es el 12 de Marzo 2017 a las 11 h en el AQUARIUM DE BARCELONA

Markus, esta vez se sumergirá en el fondo del Aquárium de Barcelona, rodeado de tiburones , aguilas marinas, morenas y congrios para pintar un cuadro de uno de sus referentes deportivos, Alvaro bultó. La propuesta es pintar un cuadro de gran formato dentro del tanque de tiburones. Posteriormente en las mismas instalaciones y en un ambiente a oscuras y con pintura fluorescente, pintará un segundo cuadro con su técnica ya conocida como «pintando la música».

La acción artística/deportiva será grabada en formato profesional por Alex del Olmo, y una vez finalizada, los cuadros serán donados a la familia del deportista extremo que nos dejó tristemente cuando realizaba su pasión de volar en Wingfly (Suiza , agosto 2013)

Alvaró Bultó Alvaró Bultó
Alvaró Bultó Alvaró Bultó

Homenaje a Johan Cruyff

RAC1 – Retransmisión Homenaje a JOHAN CRUYFF

 

Es el 2 de diciembre del 2016 a las 22h en el Puerto de Palamós

El submarinismo es una actividad deportiva, el deporte nos une a Johan Cruyff que nos dejó el marzo de 2016. La propuesta es pintar un cuadro de gran formato con pintura fluorescente durante una inmersión nocturna.

La acción artística/deportiva será grabada y retransmitida en director, y una vez finalizada, el cuadro será donado a la Fundación Johan Cruyff que da soporte y apoya la acción del artista Markus.

El evento se ha realizado gracias a la organización del centro de buceo H2O de Palamós, junto con los colaboradores; Movistar, Port Marina de Palamós, Underwater Solutions, Vallformosa, Cressi-sub, Port Marina de Palamós, Restaurant Amadeu, Gestoria Medinyà, Selis, SSI international i  Fecdas.

johan-cruyff johan-cruyff johan-cruyff

Otras actuaciones